Snabba pengar är väl vad vi alla drömmer om, eller hur? Här tänkte jag ta en titt på snabblån och på hur snabbt det egentligen går innan man har sina pengar efter det att man ansökt om, och blivit beviljad, ett snabblån. Först vill jag dock bara poängtera att ett snabblån inte bara innebär att du får pengar snabbt utan också att du förbinder dig att betala tillbaka lånet på kort tid.

Hur snabbt är snabbt?

Det är egentligen bara när något blivit fel under processen som det tar mer än ett par bankdagar att få pengarna utbetalda. Det kan också vara så att helgdagar spökar till det lite, men många långivare har numera ett maskineri som funkar oavsett om det är helg eller inte. Om du får lån efter två bankdagar är det rätt snabbt kan man tycka, men för att ett lån ska förtjäna epitetet snabblån behöver det gå betydligt fortare än så, tycker i alla fall jag.

Du kan faktiskt ha pengar inom 15 minuter efter det att du fått besked om att din låneansökan har blivit beviljad. Själva ansökan handläggs ännu snabbare än så. Att låna pengar online kräver bara att du fyller i ett formulär, det kan gå på under en minut om du vet vad du håller på med. Att skicka och få svar på ansökan, samt pengarna på kontot, kan alltså totalt sett ta ca 20 minuter. Låt oss säga att du går in i en butik och får syn på en vara du verkligen vill ha, men du har inte pengar just nu. Har du bara din mobil kan du plocka på dig varan och räkna med att ha pengarna under tiden som du väntar i kassakön. Det är vad jag kallar för ett snabblån!

Detta kan du själv göra för att få pengar snabbare

  • Välj ett lån med direktutbetalning till konton i en bank där du själv har pengar
  • Ansök om ett lån som marknadsförs som ett snabblån med automatisk handläggning av din ansökan (de flesta lån fungerar så idag)
  • Låna tidigt på dagen om du vill ha pengarna samma dag
  • Försäkra dig om att långivaren du valt betalar ut på helger, om det är det du behöver
  • Hör efter med kundsupporten om det är oklart hur lång tid det tar att få pengar
Author admin
Published
Categories Lån
Views 557

Tips för dig som vill låna pengar


youplay