De flesta låneansökningar hanteras idag helt automatiskt, och det innebär att det är information som finns i register som avgör ifall du kan låna eller inte. Det spelar ingen roll ifall det finns saker som inte stämmer i registren, eller om de visar förhållanden som hunnit ändra på sig. Har du just fått en fast inkomst så har du ju egentligen höjt din kreditvärdighet flera snäpp, men de som syns i registren är din senast deklarerade inkomst. Finns det något sätt att komma runt detta? Ja, det gör det!

Banken lever på dig och vill ha dig som kund

Det är lätt att känna det som att man går med mössan i handen när man ansöker om att få låna pengar. Man hoppas på en “ynnest” från banken eller vad det nu är för långivare som man valt att vända sig till. Men det är faktiskt helt fel inställning. Banken lever på att låna ut pengar och vill naturligtvis ha så många kunder som möjligt. Ofta kan du vända dig till kundtjänsten hos en långivare om du vet med dig att du egentligen är mer kreditvärdig än man kan tro utifrån uppgifterna som finns i registren. Det kan räcka med att du mailar in en kopia på ett anställningskontrakt för att du ska kunna få ett lån du just blivit nekad.

När det gäller bolån är det fortfarande vanligt att man har kontakt med en handläggare på banken som bedömer hur mycket du kan få låna, öga mot öga, eller åtminstone genom att ni har kontakt direkt online eller via telefon. Du kan då förhandla om dina ränta och andra villkor för lånet. Helt enkelt snacka dig till ett bättre lån!

Omständigheter som kan tala till din fördel

Här följer en lista med några saker som kan innebära att din kreditvärdighet egentligen är bättre än vad som syns i kreditprövningen. Ta upp de av dessa argument som stämmer om du går in i en förhandlingssituation om ett lån.

  • Du har höjt din inkomst sedan senaste deklarationen
  • Du har blivit sambo varpå hushållet har fått en extra inkomst
  • Du har jämfört lån och vet vilka räntor andra kan erbjuda
  • Du har har flera konton och en försäkring hos den bank som du vill låna av (storkunder ska alltid ha rabatt
Author admin
Published
Categories Lån
Views 444

Tips för dig som vill låna pengar


youplay